Logo Xpunt

Assessment

Succes of falen in een bepaalde functie of omgeving wordt in belangrijke mate bepaald door drie factoren:

het HOE

Ons gedrag, zowel ons natuurlijke gedrag als het gedrag dat we in reactie op onze omgeving vertonen (ook wel gemaskeerd gedrag genoemd)

het WAAROM

Onze, in eerste instantie vaak verborgen, drijfveren (omvat onze waarden, interesses, vormt de bril waardoor wij naar de wereld kijken)

het WAT

Onze natuurlijke begaafdheden en bewezen, of latent aanwezige, vaardigheden of talenten.

Door samen met Xpunt de 3 factoren HOE, WAAROM en WAT in kaart te brengen ontstaat snel en met een minimum aan kosten een beeld van de functie en van de sollicitanten. Beide profielen worden als het ware op elkaar gelegd, waardoor duidelijk wordt welke persoon/personen het meest geschikt is voor de functie.

Nieuws

Toekomst van het Doopsgezind Gasthuis te Groningen
december 2014
Samen met de bewoners van het Doopsgezind Gasthuis volgens de AI-methode concrete activiteiten ontwikkeld gericht op het behouden van het Gasthuis. Resultaat: Enthousiaste en betrokken bewoners die zich gezamenlijk blijven inzetten voor behoud van het Gasthuis.
Lees meer

De gedragsanalyse als basis voor organisatieverandering
januari 2014
CMO Groningen maakt de omslag van een grotendeels gesubsidieerde organisatie naar een overwegend marktgerichte organisatie. Het managementteam beseft dat er iets extra's nodig is om de effectivitiet en efficiency van de medewerkers, en dus van de organisatie te vergroten. Maar hoe?
Lees meer 

Contact

Xpunt
Frederikstraat 30
9724 KD Groningen
T +31(0)6 15390151
E info@xpunt.org
C contactformulier

LinkedIn-profiel van Hermien Maarsingh weergevenProfiel van Hermien Maarsingh weergeven