Logo Xpunt

Nieuws van Xpunt

De toekomst van het Doopsgezind Gasthuis

december 2015

Het Doopsgezind Gasthuis in Groningen is nog een van de weinige gasthuizen die niet is verkocht aan een woningcorporatie. Het is eigendom van de Doopsgezinde gemeente. De 34 woningen worden beheerd door een vrijwillig bestuur. Keerpunt gaat samen met de bewoners aan de slag volgens de AI-methode. Er heerst spanning vanweg verandering en onzekerheid, maar aan het eind van de eerste twee fases is er sprake van optimisme en staan de bewoners achter de uitdaging van de verandering en willen zich er voor inzetten.
Meer weten? Neem contact op met Xpunt!De gedragsanalyse als basis voor organisatieverandering

maart 2014

CMO Groningen maakt de omslag van een grotendeels gesubsidieerde organisatie naar een overwegend marktgerichte organisatie. Er moet actief geacquireerd worden en er is sprake van een toename aan kortdurende opdrachten. Er heeft bovendien een reorganisatie plaatgevonden. Een deel van de medewerkers ervaart de opgelegde targets als prikkel, een ander wordt er nerveus of raakt gedemotiveerd. Het managementteam beseft dat er meer nodig is om de effectiviteit en efficiency van medewerkers en dus van de organisatie te vergroten. Maar hoe? Keerpunt heeft de gedragsanalyse als uitgangspunt genomen. De collega's leren elkaars profiel kennen en kunnen actief op zoek naar hoe ze elkaar kunnen versterken.
Lees hier meer over de aanpak en het resultaat!Verbeteren van de communicatie en samenwerking binnen (sport)teams

1 juni 2011

In het Tijdschrift 'Volley Techno' beschrijft trainer/coach Ron Zwerver hoe hij het DISC-model (gedragsanalyse) inzet om de communicatie en samenwerking binnen zijn team te verbeteren. Communiceren is meer dan praten. De houding, het gedrag en de intonatie waarmee iets gezegd wordt bepalen voor een groot deel de effectiviteit van communicatie. De gedragsanalyse geeft inzicht in het eigen gedrag, maar leert ook het gedrag van de ander te herkennen en daar op een juiste manier op te reageren.

Meer weten neem contact op met XpuntA.I. en MDI in de Kinderopvang

1 februari 2011

Wilt u kennis maken met Appreciative Inquiry of de principes achter de verschillende gedragstypes dan kan dat in de vorm van een workshop. Xpunt organiseert workshops voor managers, leidinggevenden, maar ook voor teams en afdelingen of hele organisaties. Xpunt heeft de workshops in combinatie met trainingen toegepast in het kader van het project 'Kinderopvang schakel in de jeugdketen'. De deelnemers zijn met MDI op zoek gegaan naar de individuele competenties en met AI naar de vernieuwingsmogelijkheden voor de eigen organisatie. Met als doel het profileren van de eigen organisatie.

Workshop Appreciative Inquiry

De deelnemers aan de workshop maken kennis met het basisprincipe van A.I. en met de 4 fasen die binnen de methode doorlopen worden. Vervolgens gaan de deelnemers oefenen met de wijze van toepassen binnen de eigen organisatie. Hoe start je een AI-cyclus? Welke stappen kan je nemen? Welke vragen worden er gesteld?

Aan het eind van de workshop zijn de deelnemers op de hoogte van de theorie en weten ze wat deze kan betekenen voor hun eigen organisatie.

Lees meer onder Appreciative Inquiry.

Workshop Gedragsanalyse MDI

De workshop over MDI (gedragsnanalyse van het Management Development Institute) richt zich specifiek op het herkennen van gedrag van jezelf, maar ook van de ander. Vervolgens wordt ingegaan op de communicatie tussen verschillende gedragstypes. Hoe herken je een gedragstype en hoe pas je je eigen gedrag aan om de communicatie met de ander optimaal te laten verlopen. Het functioneren van teams/organisaties, maar ook het profileren van organisaties valt en staat met een goede communicatie. Tijdens de workshop leren de deelnemers de basisprincipes over verschillende gedragstypes, hoe benader je deze, hoe kom je zelf over en tot slot welke kansen biedt dit bij de communicatie intern en extern.

De resultaten zijn verwerkt in de rapportage: 'Kinderopvang schakel in de Jeugdketen',

CMO Groningen 2010. Zie ook onder de link:

http://www.cmogroningen.nl/uploads/fckconnector/d8bcead7-1cf1-4316-ada3-f04baddcef4e

Zie ook de reacties van de deelnemers op deze site onder 'ervaringen'.


Coaching bij werkdruk op basis van de gedragsanalyse van MDI

10 februari 2011

Ervaart u uw baan als belastend? Is de werkdruk te hoog? Zoek met de gedragsanalyse naar het verschil tussen uw basisgedrag en het gedrag dat u moet laten zien in uw werkomgeving. Zo is het mogelijk om snel te ontdekken waar u energie verspilt. Vervolgens wordt u gecoacht bij het zoeken naar oplossingen. Meer weten neem contact op met Xpunt!


Succesvol verandermanagement door Appreciative Inquiry

15 januari 2009

Appreciative Inquiry (A.I.) staat voor waarderend onderzoeken en is een fundamenteel andere manier van denken over het oplossen van problemen en veranderen van organisaties. Deze relatief nieuwe benadering van verandermanagement kan een doorbraak opleveren in het denken over verandering en probleemoplossing in organisaties. Hermien Maarsingh heeft zich geschoold in deze methode en past deze toe binnen teams en organisaties. Lees meer onder Appreciative Inquiry.


MDI profielen!

2 oktober 2008

De MDI analyses van Xpunt geven niet alleen inzicht in het eigen gedrag, maar ook in het gedrag van collega’s, leidinggevenden, medewerkers, vrienden en bekenden. Zo wordt bijvoorbeeld helder over welke kwaliteiten collega’s beschikken, hoe je het beste met hen kunt communiceren en op welke vlakken je elkaar kunt aanvullen. Lees meer bij Teambuilding.

Nieuws

Toekomst van het Doopsgezind Gasthuis te Groningen
december 2014
Samen met de bewoners van het Doopsgezind Gasthuis volgens de AI-methode concrete activiteiten ontwikkeld gericht op het behouden van het Gasthuis. Resultaat: Enthousiaste en betrokken bewoners die zich gezamenlijk blijven inzetten voor behoud van het Gasthuis.
Lees meer

De gedragsanalyse als basis voor organisatieverandering
januari 2014
CMO Groningen maakt de omslag van een grotendeels gesubsidieerde organisatie naar een overwegend marktgerichte organisatie. Het managementteam beseft dat er iets extra's nodig is om de effectivitiet en efficiency van de medewerkers, en dus van de organisatie te vergroten. Maar hoe?
Lees meer 

Contact

Xpunt
Frederikstraat 30
9724 KD Groningen
T +31(0)6 15390151
E info@xpunt.org
C contactformulier

LinkedIn-profiel van Hermien Maarsingh weergevenProfiel van Hermien Maarsingh weergeven